Humanisternas grafiska profil

Här finns samlad information och mallar för Humanisternas grafiska profil. Senast uppdaterat den 25 april 2014.

NYHETER

I nuläget finns mallarna för en färg, men färgerna ska kunna varieras. Vi jobbar på en uppdatering för det. Den 8 maj uppdaterade vi med en ny rollup och korrigerade mallar för Word (.dotx) och Powerpoint (.potx).

VEM SKA ANVÄNDA DETTA?

Om du är förtroendevald lokalt eller centralt, redaktör, webbansvarig, pressekreterare eller på annat sätt kommunicerar i Humanisternas namn, då bör du använda det här materialet. Allt vi kommunicerar skriftligt och visuellt bör följa vår grafiska profil, så att vi ger en enhetlig bild som är lätt att känna igen. Målet är att all vår kommunikation ska vara omedelbart igenkännbar som Humanisternas.

I kommande Humanistinfo kommer en artikel som beskriver de mål vi haft under arbetet. Läs den direkt här.

NEDLADDNINGSBART MATERIAL

Maila magnus.timmerby@humanisterna.se för att få det nedladdningsbara paketet. Den grafiska manualen ger en visuell översikt över allt – läs den direkt här.

Paketet innehåller:

  • Grafisk manual – Visuell översikt med regler för färger, typsnitt, variationer etc.
  • Mallar – Färdiga mallar för brevpapper, kuvert, dokument, visitkort, sociala medier, Powerpoint/Keynote mm.
  • Logotyp – Olika varianter av logotypen i vektorformat, för dig som är designer och gör affischer, webbsidor o dyl.
  • Typsnittet Futura ND – Krävs för korrekt logotyp.
  • Varumärkesplattform – ett dokument som beskriver de värden och budskap den grafiska profilen är avsedd att uttrycka – direktlänk

TÄNK PÅ!

Innan du börjar använda materialet är det viktigt att du installerar typsnittet Futura ND på alla datorer du kommer använda dig av, annars blir logotypen fel. Gör så här: I det nedladdningsbara paketet ovan hittar du filen Neufville Digital – Futura ND.ttf. Kopiera den till mappen /Bibliotek/Fonts om du kör Mac, eller /Windows/Fonts/ om du kör Windows. När du sedan öppnar mallarna bör du se att “HUMANISTERNA” har samma typsnitt som i toppen på den här webbsidan.

En annan sak att tänka på är att aldrig publicera eller sprida MS Word-filer. Du kan jobba i MS Word, men spara sedan det färdiga dokumentet som PDF och sprid enbart PDF-filen. Skälet är att MS Word inte alltid sparar typsnittet i dokumentet, vilket ger att logotyp och text ser rätt ut på din dator men fel på andras. Detta problem försvinner med PDF.

UPPHOVSRÄTT

Allt material är skyddat av upphovsrätt. Efter en grunddesign av Dan Jonsson. Se detaljer i den grafiska manualen.

KONTAKT

Behöver du hjälp eller vill bidra med idéer? Kontakta Magnus.Timmerby@humanisterna.se